De salarisadministratie

De meeste mensen brengen heel wat uren van de week op hun werk door. Dit doen zij, omdat zij moeten werken voor hun geld. Het is dus altijd fijn als het juiste salaris aan het einde van de maand op uw rekening gestort wordt. Elk bedrijf heeft een speciale afdeling die hier elke maand weer opnieuw voor zorgt. Dit is de salarisadministratie. Dit is dus een belangrijke afdeling binnen een bedrijf.


Taken

Voordat de salarissen uitbetaald kunnen worden, moeten er eerst nog heel veel andere taken uitgevoerd worden door de Salarisadministratie. Dit begint gelijk nadat er een betalingsronde is geweest. Dan beginnen zij gelijk met de voorbereidingen voor de volgende betalingsronde. Zij beginnen dan met het verwerken van mutaties. Deze mutaties kunnen bijvoorbeeld verhuizingen zijn, waardoor medewerkers meer of minder vergoeding voor woon-werk  krijgen. Ook verwerken zijn declaraties die uitbetaald moeten worden. Maar ook wijzigingen zoals een verandering van functie worden verwerkt. Door zo'n wijziging kan het salaris ook aangepast moeten worden of wellicht dat iemand een eenmalige toelage krijgt. In april heeft deze afdeling het extra druk, omdat in de volgende maand het vakantiegeld uitbetaald moet worden. Ook eind november is vaak een drukke maand, omdat in december vaak een winstuitkering of andere zaken uitbetaald moeten worden. Bij andere zaken kan je denken aan bijvoorbeeld vakantiedagen die men niet meer nodig heeft en uit wil laten betalen. Als al deze mutaties verwerkt zijn, dan worden de salarisstroken gedraaid. Daarna wordt alles nog een keer gecontroleerd. Pas als alles goed is, worden de salarissen (vaak op een vaste dag van de maand) uitbetaald. Rond de feestdagen betalen sommige bedrijven de salarissen wat eerder uit. Dit doen zij, omdat niet iedereen geld heeft om te sparen. Sommige mensen zijn dus echt afhankelijk van het salaris. Als zij in december hun salaris voor de feestdagen krijgen, dan kunnen zij ook extra lekkere dingen in huis halen. In 99% van de gevallen is het salaris juist. Mocht er toch een keer een foutje in sluipen, dan zal de salarisadministratie dit corrigeren met het volgende salaris. Als dit voor problemen zorgt, dan kan men ook verzoeken om het per direct te corrigeren.


Soort mensen

Mensen die op de salarisadministratie werken moeten bepaalde eigenschappen hebben. Zo moeten zij uiteraard erg punctueel zijn. Ook moeten zij affiniteit met cijfertjes hebben. Deze zien zij tenslotte heel de dag. Ook hebben zij een geheimhoudingsplicht, want niet heel het bedrijf hoeft van iedereen te weten wat iedereen verdient. Dit is privacy. De salarisadministratie is dus een belangrijke afdeling. Wellicht wel een van de belangrijkste in een bedrijf. Zij staan altijd voor u klaar en zorgen voor uw salaris! Daar werkt u tenslotte voor.

Benieuwd naar een administratiekantoor die uw salarisadministratie uit handen kan nemen? Kijk dan op Visser & Van Eck Administrateurs Belastingadviseurs B.V. te Rotterdam.Tags:
465 Woorden

Over ons

Blog over belastingen Aangenaam! Ik ben Andy. Belastingen zijn in de meeste gevallen iets vervelend, je moet immers altijd betalen, tenzij je er natuurlijk genoeg van terugtrekt. In de winkel betaal je belasting, voor je auto, voor je huis, voor je loon en ieder jaar moet je ze nog eens indienen ook. Ik heb hier jaren mee gesukkeld, keer op keer kwam er wel iets anders bij waar ik niks van wist. Aan de hand van mijn blog probeer ik anderen die zich in dezelfde limbo bevinden van praktische info te voorzien. Lees op je gemak mijn blog over belasting en de volgende keer als er zich iets voordoet, dan ben je hopelijk wat beter geïnformeerd. Veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Belastingadviseur
25 september 2018
Een belastingadviseur is gespecialiseerd in het vakgebied belastingen. Met zijn kennis geeft hij adviezen aan particulieren en bedrijven over fiscale

Salarisadministratie
27 juni 2018
Elk bedrijf heeft een salarisadministratie. Alle medewerkers hebben met deze afdeling te maken. Zij maken tenslotte elke maand het salaris over. Het i

De salarisadministratie
16 februari 2018
De meeste mensen brengen heel wat uren van de week op hun werk door. Dit doen zij, omdat zij moeten werken voor hun geld. Het is dus altijd fijn als h